Sandra in America

My first month in the USA!

Ik ben nu een maand in Amerika en de maand ging me toch snel. Ik heb in deze maand natuurlijk veel tijd doorgebracht met mijn gastgezin en op school. Je leest vandaag in mijn blog mijn 2de, 3de en 4de week van school, hoe heb ik die beleeft. Je krijgt ook meer te zien van Farmville en het leven van mij en mijn gastgezin

Mijn gastgezin?

Mijn gastgezin bestaat uit een gastvader en een gastmoeder. Het leuke ze hebben ook een dochter van 18 jaar, maar die woont niet meer thuis. Leighann mijn gastzus is gelukkig in het weekend vaak thuis en dat super leuk. Leighann heeft zelf als huisdier een sugarglidder (nederlandse vertaling een suiker eekhoorn) een sugarglidder is een soort eekhoorn dat kan vliegen. Het is een super grappig diertje maar die laat me ook vaak schrikken door de rare geluiden die die maakt. Daarnaast heb ik natuurlijk nog Svenja zij is een Duitse exchange student en is in het zelfde gastgezin als mij. Ik kan heel goed met Svenja ik slaap ook met haar op dezelfde kamer, maar dit is super gezellig ondanks dat ik eerst dacht van met iemand samen op de kamer ik weet het niet helemaal. 1 ding weet ik wel wanneer ze terug komt is Svenja doof, want zij luistert niet normaal hard naar haar muziek. Het leukste vind ik denk ik toch de hond van het gastgezin Kheita is haar naam. Oh ja sorry papa, mama, Roy en Stefan wanneer ik terug kom wil ik een hond. Kheita is 1,5 jaar oud en super speels, ze is altijd bang dat we weggaan en als je buiten bent volgt ze je overal bij de ramen super lief natuurlijk. Elke ochtend wanneer ik mijn slaapkamer deur open ligt ze altijd te wachten voor de deur en volgt ze je overal heen. Ik heb eigenlijk gewoon een stalker bedenk ik me nu. Nu dacht je dit was het natuurlijk maar nee ze hebben ook nog eens een pony en een paard, doodeng. De pony Pickels staat sinds kort bij ons in de tuin, maar ik blijf achter het hek en ver uit de buurt. Daarnaast staat het paard Phoenix bij de stal waar Svenja Phoenix rijdt voor paardrijlessen. Die paardrijlessen heeft ze elke Maandag en Donderdag na school en daar ben ik dan ook te vinden.

Ik heb het soms wel moeilijk met mijn gastgezin, want we zijn groten deels van de tijd gewoon thuis. Ik vindt dit zelf wel saai en heb het hier ook moeilijk mee want ik mis gewoon mijn vrijheid. Ik moet altijd vragen of iemand me kan rijden en dit vindt ik vervelend, want ik ben nu afhankelijk van alles en iedereen. Ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk dingen te ondernemen, maar het is lastig want de hobby’s van mij en mijn gastgezin zijn totaal anders. Ik heb trouwens wel een voetbal gekocht en mijn gastvader heeft het gras voor mij gemaaid en ik heb me toch een groot veld om in te voetballen, een veld waar ik toch stiekem wel had over gedroomd om ooit te hebben in mijn tuin. Ik heb ene leuk ding te vertellen ik heb een liefde en het is mijn nieuwe voetbal.

Ik ben ook voor het eerst naar Cook Out geweest samen met Svenja. We hebben daar een milkshake gehaald. Ik had een bananen milkshake en Svenja een snicker milkshake. De milkshake was niet een soort ijs, maar wel heel lekker. Ik moet nog steeds een milkshake bij de Wendy’s halen want ik weet van een paar jaar terug dat die super lekker is.

We zijn twee keer naar een all you can eat restaurant geweest en het gekke vindt ik hier nog steeds dat ze hier je drinken steeds gratis bijvullen. Ik bestelde qua drinken ice tea dan denk je natuurlijk aan ice tea van Lipton, maar ik kreeg letterlijk koude thee en het was echt niet lekker. We zijn ook twee keer naar de bowling baan geweest in Lynchburg, want mijn gastvader gaat iedere donderdag bowlen. De bowling baan is hier een stuk groter en binnenkort ga ik een keer met Svenja bowlen voor de fun, maar wanneer we het gaan doen weten we nog niet.


Farmville wat en waar is het?

Farmville is een plaats in Virginia en is niet heel groot. Het centrum van Farmville bestaat uit een paar winkeltjes. Hiernaast een afbeelding met het centrum van Farmville om er een idee bij te krijgen. Zaterdag 24 augustus ben ik samen met mijn gastvader en Svenja het centrum in geweest. Het centrum was niet heel erg bijzonder. We hebben wel een uur in barn & nobles rond gekeken, want Svenja houdt van boeken en kan bizar lang naar een boekenkast kijken. Het leuke was dat er boven nog meer boeken waren, maar wanneer Svenja vroeg of er nog meer boeken boven waren antwoordden mijn gastvader en ik heel snel nee, vervolgens verlieten we de winkel met een blije Svenja want ze had een nieuw boek gekocht. Thuis werd er nog wel over gesproken en vertelde we haar dat er nog meer boeken boven waren en we kregen een niet al te vrolijke blik naar ons toe geworpen. Nu weer terug naar het centrum van Farmville het bestaat vooral uit kleine winkeltjes maar het zijn weinig en het is 1 straat. Het opvallende is dat er niet in elk pand een winkeltje zit er staan ongeveer 4 panden leeg. Het centrum is niet heel bijzonder en indrukwekkend, maar ik vind het wel er leuk uitzien wanneer we er door heen rijden. Daarnaast heb je in Farmville the High Bridge Trail zelf ben ik hier nog niet geweest, maar wanneer het wat koeler wordt gaan we er over heen lopen zei mijn gastvader. De High Bridge Trail is een oud spoorlijn. Net iets buiten Farmville bevindt zich Walmart en verschillende andere winkel. Ik vind dat net iets leuker, want daar is net iets meer. Het grootste verschil tussen Leeuwarden en Farmville is dat Farmville klein is en dat er niet veel te doen is integendeel tot Leeuwarden.


High School!:

Normaal heb je natuurlijk bij iedere nieuwe schooldag weer van ik moet weer naar school en dit en dat. Ik kan je 1 ding vertellen na 2 weken had ik dacht echt niet meer, want school is gewoon leuk. Ik heb vrienden en kan goed met ze lachen, het jammere is alleen dat hun A/B rooster hebben. Dat betekent dat ik om de dag met hun lunch en ADV PE heb, maar dat mag de pret niet bederven want ik heb bij iedere klas wel mensen met wie ik goed kan en gezellig kan doen. Ik heb eindelijk mijn plekje gevonden en heb super leuk op school. Ik voetbal vaak met Amber met ADV PE en ik had laatst dat ze zei schiet de bal random zo ik deed dat, en vervolgens zat de bal vast tussen de buizen bij het plafond. Het enige wat deden was lachen want de docent proberen de bal met een vieze mop er tussen uit te halen, maar hij zat daarna helemaal onder het stof. Hij had gelukkig de bal te pakken gekregen en stond trots op de foto met vies haar en de bal. Daarnaast ga ik binnenkort ook beginnen met sport en dan ga ik eerst try outs doen voor basketbal en dat is eind oktober. Na het basketbal seizoen begint het leukste seizoen namelijk voetbal en dat begint in februari. Ik heb al zoveel meiden ontmoet van het voetbalteam en ben met een aantal bevriend dus ik kan niet meer wachten om dat veld op te gaan en een balletje trappen.

Ik ben ook naar mijn eerste football game geweest met cheerleaders. Het was Prince Edward tegen King William en schrik niet van de uitslag, maar ze hebben verloren met 53 tegen 0. Dit had ik natuurlijk niet verwacht van mijn eerst football game, maar het was wel een super leuke ervaring. Ik vond het vooral leuk om naar de band en de cheerleaders te kijken. Mijn tweede football game vond ook plaats deze maand en daar deden ze het iets beter en speelden ze tegen Amelia County en verloren ze met 38 tegen 14, eindelijk twee touchdowns gezien van Prince Edward.

Ik merk wel dat mijn High school niet echt als een high school er uit ziet, zoals je ziet in de films. Mijn High school is bijvoorbeeld totaal niet groot en we hebben een hele kleine tribune bij het football veld. Daarnaast hebben we twee kluisjes hallen maar niemand gebruikt ze echt en ik heb er blijkbaar ook 1, maar die moet ik ophalen bij de bibliotheek. Ik ga dit bij de start van het basketbal seizoen doen. Ik heb ook eindelijk van Maddy (een vriendin) een rondleiding gehad en we hebben twee gebouwen. Ik heb alleen les in het iets grotere gebouw en dan op de beneden verdieping. Bij de beneden verdieping worden Engels, Frans, Spaans, Art, Gym, history, muziek en government gegeven. De tweede verdieping is iets kleiner maar heel simpel en hier worden de wiskunde vakken gegeven, biologie en er zijn daar een paar lokalen leeg. In het andere gebouw wordt economie, biologie, architectuur en vakken met planten en dieren gegeven, hier zijn ook veel lokalen leeg. In dit gebouw hebben ze ook een paar dieren zoals een eend en er is hier een docent die altijd haar hond mee neemt naar school. We hebben bij de high school het football veld, atletiek baan, tennis velden en natuurlijk een voetbalveld (het voetbal veld is niet fantastisch maar wel echt gras!).

Dit was dan mijn eerste maand een super leuke maand met gelukkig meer ups dan downs. Mijn volgende blogs zal per week zijn wat ik iedere week heb bleeft, dus die zijn dan ook een stukje korter. Ik probeer iedere zondag een blog te plaatsen, dus laat je email achter en je blijft dan op de hoogte van mij avontuur!

Vergeet niet mijn foto's te checken!

groetjes uit Farmville van

Sandra

Reacties

Reacties

Petra

Al weer een maand in Amerika, pfff wat gaat het snel. Geweldig dat je een blog hebt en wat fijn om te lezen dat het goed gaat. Leuke foto's vooral die met de dieren ?, wie had dat van jou verwacht. Succes en veel plezier.

Kim

Wat leuk om te lezen wat je allemaal beleefd! Natuurlijk hoor ik ook al een en ander van je moeder bij Leovardia! Maar nu alweer een maand, wat vliegt de tijd! Ben benieuwd naar de rest van je avonturen! ?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active